Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fogápolás - A még gyönyörűbb fogakért

2009.04.02

    Fogápolás - A még gyönyörűbb fogakért

 

Kíváncsi vagy hogyan teheted szebbé mosolyodat? Ha elolvasod cikkünket, megtudod! ;)A szájápolás technikája
 

A fogmosás megfelelő időtartama 4-6 perc, ettől talán csak a rendszeressége - naponta 2-szer - fontosabb. Nem mindegy azonban az sem, hogyan mozgatod a fogkefét. Egy megfelelő fogmosási technika rövid ismertetője következik!
Mindegyik technikára érvényes, hogy a fogkefét lazán tartsd, inkább csak masszírozzd a fogakat, ne dörzsöld ne sikáld!


A külső felszín:

Körkörös tisztítás: A fogak külső felszínén alkalmazható eljárás. Fontos, hogy ne csak a fogakat, hanem az ínyt is masszírozd a fogkefével, így az ínyszélről is biztosan el tudja tüntetni a lepedéket.


A belső felszín:

Sepregető mozgás: A fogak belső felszínének tisztítási módja.
Kivitelezése: A fogkefét az őrlőfogak területén helyezd az ínyszélre, innen indítsd a sepregető mozgást a fog rágófelszíne felé. Függőleges tisztítással a metszőfogak és a szemfogak (elülső 6 fog) belső felszínét mosd. A fogkefe mozgási iránya ekkor az ínytől a rágó élig tart.

A rágófelszín:

Körkörös vagy sikáló mozgással tisztítsd az őrlőfogak rágófelszínét, de ne feledd nem az erő számít. Ne nyomd rá fogaidra túl erősen a fogkefét!

 

 

 

 

 

Szájápolási tippek 

Ne kíméld a fogkefédet!

 

     - Napi legalább két alkalommal 2-3 percig tisztítsd fogaidat, lehetőség szerint elektromos fogkefével!
- Ha fogorvosod javasolja, feltétlen használj fogselymet, fogköztisztító kefét!
- Félévente, illetve panasz esetén azonnal keresd fel fogorvosod!
- Étkezés után, ha nem tudsz fogat mosni, használj cukormentes rágógumit!

Így jó eséllyel számíthatsz egy életen át tartó saját fogazatra, egy egészséges mosolyra!

 

Az olívaolaj kétségtelenül egészséges hozzávalója egy kiegyensúlyozott étrendnek. Lássuk, hogyan hat, miként számol le a baktériumokkal az olívaolaj, ha nem a szokásos módon használod!


Elismerem, ez elsőre kicsit bizarr, de ha egyszer kipróbálod, nem akarsz majd lemondani róla! Az olívaolaj – persze csak az extra szűz, minőségi változata – konyhai felhasználásán túl számos előnyös tulajdonsággal bír. Ezek közül egyik az antibakteriális hatás, melyet bevethetünk fogaink és ínyünk egészségéért.


A gyakorlat a következő:
Reggel, mielőtt bármit ennél-innál, húzd meg jól az olíva olajos üveget. Ne félj, nem kell lenyelni: egy kellemes korttyal öblögesd át alaposan a szádat, míg érzed, hogy először összesűrűsödik, majd újra hígabbá válik a folyadék. Ez nem több tíz percnél, amíg az egyetlen kellemetlenség, hogy nem beszélhetsz. Esetleg elsőre kellemetlennek találod a tömény olajat a szádban, de ezt hamar meg lehet szokni. Ezután köpd ki lehetőleg a WC-be, mert a mosdókagylóról egyrészt nehéz lemosni, másrészt mivel mindent kipucoltál vele odabent, telis-tele van baktériumokkal. Ha ezek után fogat mosol, meg fogsz lepődni, milyen kellemesen tisztának érzed a szádat. Ha szorgalmasan gyakorolsz, egyszer csak észre veheted, hogy az apró elszíneződések is eltűnnek, és mindenki azt kérdezgeti, hol fehéríttetted ki a fogaidat.;)Reméljük tetszett, és segített a cikk! Ha igen, akkor légyszi írd meg nekünk, hogy lássuk mi is, nem hiába dolgoztunk! Köszi* (a szerkik)

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

tapasztalat

(mely szerki*, 2009.04.03 13:04)

... egy picit rád jön a hányinger ha beveszed a szádba a tömény olajat,de 2-3 percig könnyen kibírható tapasztalatból mondom ,de megéri mert tényleg fehérebb lesz tőle a fogad =))))) és hát a szép mosolyért mit meg nem tesz az ember :)